Katkıda bulunanlar
Engizisyon
Engizisyon Mahkemeleri SembolüEngizisyon (Latince: inquisitio,...Sorgusuz Sualsiz Bugüne Kadar Doğru Kabul Ettiğimiz Günlük Hayatımızdaki 9 Yanlış Bilgi
Birtakım aslı astarı olmayan bilgiler, bir şekilde nesilden nesile...Bitmiş piller neden çöpe atılmaz ?
* Bitmiş piller neden çöpe atılmaz ? Civa, kurşun, lityum, mangan,...Pusula'nın İcadı
Pusula, başlıca olarak ulaşımda ve arazi incelemesinde kullanılan,...
![]() | FUTBOL |
- Efsaneler
Ağrı Dağı Efsanesi
0 8/8/2021Günün birinde keçe bellemesinin üzerinde bir güneş ve Ağaç işlenmiş çok güzel kır bir at Ahmet’in kapısının önüne gelip kapının tahtasını koklar gibi... Devamı
- Efsaneler
Kazdağları efsanesi ve Milli Parkı
0 7/7/2021Kazdağı, Antik dönemlerde "İda" olarak adlandırılmış ve pek çok önemli olaya ev sahipliği yapmıştır. İsminin Giritli denizciler tarafından, Girit'te... Devamı
widget by: NBT
Dünyanın en güzel 13 okulu!
ABD'nin New York merkezli teknoloji dergisi Tech Insider’ın seçtiği 'Dünyanın En Güzel 13 Okulu'...Peyzaj Mimarlığı
Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Federasyonu'na Göre Kapsayan GörevlerÇokuluslu, ulusal, bölgesel,...Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), (İngilizce: Middle East Technical University, METU), 15 Kasım...Öğretmen ve Öğretmeler Günü
Öğretmen veya eğitmen; eğitim kurumlarında önceden belirlenmiş hedefler doğrultusunda öğretim...İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), (İstanbul Technical University), kökleri 1773...
BLOGLARIMIZ
Girit Adası
Girit (Eski Yunanca Krētē; modern Yunanca Κρήτη Kriti, Osmanlıca گريد Girid),...
Salvador Dali Eserleri 5
DENİZLERİMİZ VE TATLISULARIMIZDAKİ BALIKLAR..
Bandırma Vapuru
Bandırma Vapuru'nun Tarihçesi Gemi 1878 yılında İskoçya'nın Paisley bölgesindeki MacIntyre şirketi tarafından Huston and Cardett tezgahlarında…
Hoş Geldin Yaz
Yaz, en sıcak mevsimdir. Kuzey Yarım Küre'de en uzun günler yazda gerçekleşir. Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle…
SON YAZILAR :
Loading...
30 Mart 2020
"Neden kızınca bağırırız"
Güzelliklerle dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...
Günaydın
"Neden Kızınca Bağırırız"
Hindu bir keşiş yıkanmak üzere gittiği Ganj nehrinin kıyısındayken, birbirine kızgınlıkla bağıran aile üyeleri görür. öğrencilerine döner ve gülümseyerek onlara şöyle sorar.
Neden insanlar birbirlerine öfkeli bir şekilde bağırırlar?öğrenciler bir süre düşünürler, içlerinden biri "çünkü sükunetimizi kaybederiz ve bağırırız" der.
"Ama hemen yanınızdayken neden ona bağırıyor olabilirsiniz? Ona söylemek istediklerinizi yumuşak bir şekilde de söyleyebilirsiniz" diye sorar Keşiş.
Öğrenciler başka cevaplar da verdiler ama hiç biri diğer öğrencileri tatmin edecek şekilde bir cevap veremez. En sonunda keşiş şu açıklamayı yapar.
İki insan birbirine kızgınken kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzaklığa rağmen kendisini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalır. Ne kadar kızgınlarsa uzağı yakın edebilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.
İki insan birbirine aşık olduğunda ne olur? Birbirine bağırmaz tam tersi yumuşak bir şekilde konuşur. Çünkü kalpleri dip dibedir. Aradaki mesafe ya yoktur ya da yok denebilecek kadar azdır…"
Keşiş devam eder " Birbirlerini daha çok severlerse ne olur?
Konuşmadan sadece fısıldaşarak daha da yakınlaşır ve sevgi düzeyini arttırırlar. En sonunda fısıldaşmaya da gerek kalmaz sadece birbirleri ile bakışırlar ve bu yeterlidir. Bu da insanların birbirlerini sevdiklerinde yakınlaşma anlamında ulaşabilecekleri son noktadır"
Öğrencilerine bakar ve şöyle der;
Tartışırken gönüllerin birbirinden uzaklaşmasına izin vermeyin. Birbirinizden daha da uzaklaşmanıza yol açacak kelimeler sarf etmeyin Çünkü bir de bakarsınız ki bir gün o kadar uzaklaşmış olursunuz ki geri dönüş yolunu bulmak mümkün olmaz.
Türkiye Şehirleri
Türkiye Coğrafyası
Dünya Şehirleri
Dünya Coğrafyası
Ülkeler
0 Yorum:
Yorum Gönder