Güzel Bir Hafta Sonu Dileriz

Kısa Kısa'da yeni bir Hikaye

Yolunacak Kaz?..

Sağlıcakla Kalın

×

















SON YAZILAR :
Loading...


30 Mart 2020

"Neden kızınca bağırırız"


zelliklerle dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

naydın


"Neden Kınca Bağız"
Hindu bir keşkanmak üzere gittiği Ganj nehrinin kındayken, birbirine kızgınlıkla bağıran aile üyeleri gör. öğrencilerine döner ve gümseyerek onlara şöyle sorar.
Neden insanlar birbirlerine öfkeli bir şekilde bağırlar?öğrenciler bir süre düşürler, içlerinden biri "çünkü sükunetimizi kaybederiz ve bağız" der.
 "Ama hemen yanızdayken neden ona bağıyor olabilirsiniz? Ona söylemek istediklerinizi yumuşak bir şekilde de söyleyebilirsiniz" diye sorar Keş.
Öğrenciler başka cevaplar da verdiler ama hiç biri diğer öğrencileri tatmin edecek şekilde bir cevap veremez. En sonunda keş şu açıklamayı yapar.
İki insan birbirine kızgınken kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzaklığa rağmen kendisini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalır. Ne kadar kızgınlarsa uzağı yakın edebilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.
İki insan birbirine aşık olduğunda ne olur? Birbirine bağırmaz tam tersi yumuşak bir şekilde konuşur. Çünkü kalpleri dip dibedir.  Aradaki mesafe ya yoktur ya da yok denebilecek kadar azdır…"
Keş devam eder " Birbirlerini daha çok severlerse ne olur?
Konuşmadan sadece fıldaşarak daha da yakınlaşır ve sevgi düzeyini arttırlar. En sonunda fıldaşmaya da gerek kalmaz sadece birbirleri ile bakışırlar ve bu yeterlidir. Bu da insanların birbirlerini sevdiklerinde yakınlaşma anlamında ulaşabilecekleri son noktadır"
Öğrencilerine bakar ve şöyle der;
Tartışırken göllerin birbirinden uzaklaşmasına izin vermeyin. Birbirinizden daha da uzaklaşmanıza yol açacak kelimeler sarf etmeyin Çünkü bir de bakarsız ki bir gün o kadar uzaklaşmış olursunuz ki geri dönüş yolunu bulmak mümkün olmaz.



 




0 Yorum:

Yorum Gönder

Türkiye Şehirleri Türkiye Coğrafyası Dünya Şehirleri Dünya Coğrafyası Ülkeler



  • Blog Yazıları


    Email
    KISA KISA
    X



    Folower Button

    Takipçiler

    Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
    Copyright © 2020. merhancag . All Rights Reserved.

    Bilgi Mesajı

    Duvarı Aşamıyorsan Kapı Aç

    Kıssadan hisse Kısa Kısa'da sizi bekliyor...

    facebook sayfamızı takip edebilirsiniz!