Güzel Bir Hafta Sonu Dileriz

Kısa Kısa'da yeni bir Hikaye

Yolunacak Kaz?..

Sağlıcakla Kalın

×

















SON YAZILAR :
Loading...


29 Mayıs 2020

Voyager - 1

Güneş'ten 17,6 milyar kilometre ötede bulunan ''Voyager 1'' uzay aracı, hedefi olan yıldızlararası uzaya her dakika yaklaşık bin kilometre daha yaklaşıyor.
MD LAM 001 Voyager
NASA yetkilileri, uzay aracının şu anda "Güneş'ten kaynaklanan rüzgar ile diğer yıldızların patlamalarından gelen yıldızlararası rüzgar arasındaki sınır olan durgunluk tabakasında" bulunduğunu belirtiyorlar.
Voyager 1'in bu sınırı geçtiğinde, Güneş Sistemi'nin dışına çıkan ilk insan yapımı cisim olacağını belirten bilimadamları, bunu, potansiyel yaşanabilir dış-gezegen Kepler-22b'nin kısa süre önce keşfiyle birlikte bir astrofizikçi için çok heyecan verici bir an olarak değerlendiriyor.
1972'de uzaya fırlatıldığından beri aracın bilimsel sorumlusu olan Dr. Ed Stone, Amerikan National Public Radio'ya (NPR) yaptığı açıklamada, Voyager 1'in son 30 yıldır aynı Güneş rüzgarlarının etkisinde olduğunu belirterek, uzay aracının saatte 1,6 ila 2,2 milyon kilometre hızla yol alan güneş rüzgarlarının etkisinden kurtulduktan sonra başka yıldızların patlamalarından kaynaklanan rüzgarlarla çevreleneceğini kaydetti.
"Yıldızlararası uzayın sınırında tabelayla, pek tabii ki, (şimdi Güneş Sisteminiz'den ayrılıyorsunuz) yazmıyor" diyen Amerikalı bilimadamı, uzay aracının Güneş Sistemi'ndeki rüzgarların yarattığı "kabarcıkların" bittiği yerde sınırı geçip yıldızlararası uzayın başladığı ortama geçeceğini düşündüklerini, buradaki ortama dair veri ve kanıt göndermesini beklediklerini söyledi.
Dr. Stone, tahminine göre, Voyager 1'in, Güneş Sistemi'nin sınırlarını geçmesi için birkaç yüz milyon kilometre, en fazla bir milyar kilometre daha katetmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
İkizi Voyager 2'nin de aksi yönde Güneş Sistemi içinde 15 milyar kilometre yol katettiği Voyager 1, yıldızlararası uzaya ulaştığında, 116 resim, aralarında Dünya'dan sesler, Louis Armstrong, Beethoven ve Navajo kabilesinden şarkıların bulunduğu CD'ler ile Doğu Çin'deki Amoy dilinde, "Uzaydaki dostlarımız, nasılsınız? Yemeğinizi yediniz mi? Vaktiniz olursa bize ziyarete gelin" ibareli bir mesajı da teslim etme şansı bulacak.
Voyager 1'in en az 2020, muhtemelen 2025'e kadar çalışması ve en az bir 15 milyar kilometre daha yol katetmesi bekleniyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Türkiye Şehirleri Türkiye Coğrafyası Dünya Şehirleri Dünya Coğrafyası Ülkeler



  • Blog Yazıları


    Email
    KISA KISA
    X



    Folower Button

    Takipçiler

    Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
    Copyright © 2020. merhancag . All Rights Reserved.

    Bilgi Mesajı

    Duvarı Aşamıyorsan Kapı Aç

    Kıssadan hisse Kısa Kısa'da sizi bekliyor...

    facebook sayfamızı takip edebilirsiniz!