Halkın önemli bir kısmının kırsalda yaşadığı Papua Yeni Gine'de, çok ilginç kabileler bulunuyor. Ormanlarda yaşayan ve sayıları 250 bin olduğu düşünelen bu kabileler yakın zamana kadar kendileri dışında kalan dünyadan habersiz yaşıyorlardı.
Yeni Gine, Avustralya'nın kuzeyinde yer alan ve 785.753 km² yüzölçümü açısından dünyanın en büyük ikinci adasıdır. 779.452 km² lik Türkiye´den 6.301 km² daha büyüktür. Adanın batısı Endonezya'ya ait olup, doğusu Papua Yeni Gine olarak bağımsız bir devlettir.
Halkın önemli bir kısmının kırsalda yaşadığı Papua Yeni Gine'de, çok ilginç kabileler bulunuyor. Ormanlarda yaşayan ve sayıları 250 bin olduğu düşünelen bu kabileler yakın zamana kadar kendileri dışında kalan dünyadan habersiz yaşıyorlardı. Kadınların üstsüz, erkeklerin de altsız olarak dolaştığı bu ilginçkabilede erkekler cinsel organlarına kamış takıyorlar. Her sene taktıkları kamışın boyu biraz daha uzun oluyor. Köşün en yaşlısı en uzun kamışla dolaşan kişi oluyor.
Dünya`da baş döndürücü hızla herşey değişirken, onlar 20 bin yıldır aynı kalmayı başardı.
Papua Yeni Gine`de yaşayan yerli halk tam 20 bin yıldır hiç bir değişim yaşamadan, geleneklerini sürdürerek yaşamayı başardı. Ancak küreselleşmenin baş döndürücü hızı onlara da ulaştı.
20 bin yıldır başarılamıyan bu değişimin bir kaç yıl içinde gerçekleşmesinden korkuluyor. Bu egzotik insanları yerinde görmek için turistik turlar düzenleniyor. Şimdi bu insanlar da kısa süre içinde küreselleşme kurbanı olacaklar.
0 Yorum:
Yorum Gönder