Güzel Bir Hafta Sonu Dileriz

Kısa Kısa'da yeni bir Hikaye

Yolunacak Kaz?..

Sağlıcakla Kalın

×

















SON YAZILAR :
Loading...


16 Ekim 2020

Çıplak Kabile

MD CYL 002Halkın önemli bir kısmının kırsalda yaşadığı Papua Yeni Gine'de, çok ilginç kabileler bulunuyor. Ormanlarda yaşayan ve sayıları 250 bin olduğu düşünelen bu kabileler yakın zamana kadar kendileri dışında kalan dünyadan habersiz yaşıyorlardı.
Yeni Gine, Avustralya'nın kuzeyinde yer alan ve 785.753 km² yüzölçümü açısından dünyanın en büyük ikinci adasıdır. 779.452 km² lik Türkiye´den 6.301 km² daha büyüktür. Adanın batısı Endonezya'ya ait olup, doğusu Papua Yeni Gine olarak bağımsız bir devlettir.
Halkın önemli bir kısmının kırsalda yaşadığı Papua Yeni Gine'de, çok ilginç kabileler bulunuyor. Ormanlarda yaşayan ve sayıları 250 bin olduğu düşünelen bu kabileler yakın zamana kadar kendileri dışında kalan dünyadan habersiz yaşıyorlardı. Kadınların üstsüz, erkeklerin de altsız olarak dolaştığı bu ilginçkabilede erkekler cinsel organlarına kamış takıyorlar. Her sene taktıkları kamışın boyu biraz daha uzun oluyor. Köşün en yaşlısı en uzun kamışla dolaşan kişi oluyor.

MD CYK 009  MD CYL 001
Ormanda avlanarak hayatlarını sürdüren bu yerliler keşfedildikten sonra dış dünyayı tanıdılar.Bu yerlilerin varlığının ortaya çıkarılmasından haman sonra hıristiyan misyonerler bölgeye koştu. Ormanda kurulan kiliselerde çıplak yerlilerin bir kısmı hıristiyanlaştırıldı.
MD CYL 003    MD CYL 004MD CYL 005    MD CYL 006
Dünya`da baş döndürücü hızla herşey değişirken, onlar 20 bin yıldır aynı kalmayı başardı.
MD CYL 007
Papua Yeni Gine`de yaşayan yerli halk tam 20 bin yıldır hiç bir değişim yaşamadan, geleneklerini sürdürerek yaşamayı başardı. Ancak küreselleşmenin baş döndürücü hızı onlara da ulaştı.
MD CYK 008,   MD CYL 008
20 bin yıldır başarılamıyan bu değişimin bir kaç yıl içinde gerçekleşmesinden korkuluyor. Bu egzotik insanları yerinde görmek için turistik turlar düzenleniyor. Şimdi bu insanlar da kısa süre içinde küreselleşme kurbanı olacaklar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Türkiye Şehirleri Türkiye Coğrafyası Dünya Şehirleri Dünya Coğrafyası Ülkeler



  • Blog Yazıları


    Email
    KISA KISA
    X



    Folower Button

    Takipçiler

    Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
    Copyright © 2020. merhancag . All Rights Reserved.

    Bilgi Mesajı

    Duvarı Aşamıyorsan Kapı Aç

    Kıssadan hisse Kısa Kısa'da sizi bekliyor...

    facebook sayfamızı takip edebilirsiniz!