Güzel Bir Hafta Sonu Dileriz

Kısa Kısa'da yeni bir Hikaye

Yolunacak Kaz?..

Sağlıcakla Kalın

×

















SON YAZILAR :
Loading...


01 Nisan 2021

1 NİSAN

1 Nisan şakasının tarihçesi her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca kişinin merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Peki 1 Nisan'da neden şaka yapılır? Geçmişi 500 küsur yıl öncesine dayanan Fransız kökenli 1 Nisan şakaları tüm dünyada farklı isimlerle yapılmaya devam ediyor.


1 Nisan şakasının tarihçesi milyonlarca kişi tarafından merak edilmeye devam ediyor. Her yıl pek çok tartışmaya neden olan ve kimilerine göre dini olarak uygun olmayan 1 Nisan şakaları, neredeyse tüm dünyada farklı isimlerde kutlanmaya devam ediyor. O günden bu yana 1 Nisan’da şakalar yapılamaya devam ediliyor.
Yaklaşık 500 küsur yıl öncesinde Fransız Kralı 9. Charles, yılbaşı kutlamalarını 1 Nisan tarihine almıştı. Ülkede halkın bir kısmı buna uyarak yılbaşı kutlamalarını 1 Nisan’da yapınca halkın büyük çoğunluğu bu grupla dalga geçti. Bu olay zamanlar tüm dünyaya yayıldı ve 1 Nisan, şaka günü olarak kutlanmaya başlandı.

Dünya’da 1 Nisan
Fransa Kralı 9. Charles’ın insanlığa kazandırdığı kabul edilen “Şaka Günü”, Fransa’da “Nisan Balığı”, İngiltere’de “1 Nisan Aptallar Günü” olarak kutlanıyor. Ayrıca 1 Nisan, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre ve Japonya gibi ülkelerde de resmi olarak biliniyor. Kopenhag kentinde ise 1 Nisan’a özel şaka gününü temsilen platformlar kurularak kutlamalar yapılıyor

0 Yorum:

Yorum Gönder

Türkiye Şehirleri Türkiye Coğrafyası Dünya Şehirleri Dünya Coğrafyası Ülkeler



  • Blog Yazıları


    Email
    KISA KISA
    X



    Folower Button

    Takipçiler

    Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
    Copyright © 2020. merhancag . All Rights Reserved.

    Bilgi Mesajı

    Duvarı Aşamıyorsan Kapı Aç

    Kıssadan hisse Kısa Kısa'da sizi bekliyor...

    facebook sayfamızı takip edebilirsiniz!