Güzel Bir Hafta Sonu Dileriz

Kısa Kısa'da yeni bir Hikaye

Yolunacak Kaz?..

Sağlıcakla Kalın

×

















SON YAZILAR :
Loading...


27 Ağustos 2020

Glasnost ve Perestroyka

GLASNOST ve PERESTROYKA ( Açıklık ve Yeniden yapılanma ) gorbacov
  Adeta hafızalarımıza kazınmış olan bu iki kelime iki kutuplu dünyanın sonunun geldiğini  insanlığa bildirmişti. Komünizm yıkılmıştı!.
       Daha doksanların başında hiç de öyle olmadığını düşünmüştüm.  Düşünceme göre Komünizm yeniden yapılanmak (perestroyka) üzere O zamanki S.S.C.Birliği Başkanı Michael Gorbachov tarafından seksenlerin sonunda nadasa bırakılmış tarla gibi çok özenli bir Birlik operasyonu ile adından'da anlaşıldığı gibi yeniden yapılandırılarak sistemize edilmektedir.
       Hep birlikte o yıllara geri dönüp olanlara bir göz atalım. Glasnost ve perestroyka yani açıklık ve yeniden yapılanmanın ilan edildiği seksenli yılların son çeyreğinde Avrupa Birliği yapılanmasının birliğe yeni üye ülke alma (genişleme) programı kapsamında uygulamalara başlanmıştı. Başta İskandinav ülkeleri öncelikli olmak üzere avrupanın eski doğu blok ülkeleri  ve gümrük birliği anlaşması öncelikli olmak üzere tam üyelik müzakerelerine başlanacagı bildirilen Türkiye gibi aday ülke üyelik programları gündemde idi.
Amerika Birleşik Devletleri her platformda dünyanın jandarması olduğunu İlan ediyor, Başkanlığı Baba Bush'a yeni devreden Ronald Regan Armegedon projesinden bahsediyordu. ABD'li düşünce (thing tank) kuruluşları Büyük Orta Doğu Projesi sonrası uygulanacak program taslakları ile çalışıyorlarken  Dünya ticaret örgütü(WTO) Çin halk cumhuriyetinin birliğe üye olma isteğini doksanların sonuna kadar uzatıyor ve  gelecekte dünyanın büyük pazar daral ması yaşanacağını ilan ediyordu. Bilim çevreleri uluslararası gıda ve su kullanımı hakkında programlar yaparak dünya devletlerinin bu konuları gündemlerine taşımalarını tavsiye eden raporlar yayınlıyorlar. Diğer taraftan fosil yakıt kullanımı ve alternatif enerji kaynakları konularında OPEC, OECD Gibi çok uluslu zengin kuruluşlar yayınladıkları raporlarda zor bir gelecek kaygısı taşıdıklarını  vurguluyorlardı.
      Sovyetler birliğinin dağılması (yeniden yapılanma sürecinin başlaması) yeni kurulan Devletlerin Devlet başkanlarından her birinin S.S.C.B'nin idare cileri KGB,EDK,DUMA gibi sovyetleri yönetmiş resmi kurumların temsilcileri  olduklarını unutmayalım. O zaman değil ama şimdi ikibinli yılların başında bu yeniden yapılanma ve açıklık projesi çok daha net görülüyor. 
" Böyle büyük projeleri yapanlar projenin taşıdığı önem, uygulama alanının özelliği, bölgedeki altyapı (toplum yapısı eğitim, ekonomik yöne tilebilirlik) gibi unsurlara bakarak,  başlangıç, gelişme ve sonuç açısından incelendiğinde nacizane düşünceme göre komünizmin yeniden yapılanması pek tabi eski sistem ile motomot benzeşmiyor ama liberal ekonomik aşı ile aşılanmış komünizm bence yakın gelecekte çin halk cumhuriyetinden çok daha kapsamlı ve güçlü bir yapıya kavuşacaktır."
    Sovyetlerin Glasnost ve Perestroyka yani açıklık ve yeniden yapılanma gibi kavramları yan yana  telaffuz edilerek ilan edilmesi dünya kamu-oyunun komünist sistem çöktü, dağıldı diye algılamasına sebep oldu. Pek tabidir ki projenin uygulama aşamaları bunu gerektiriyordu. taa 1960'larda gelişmeye başlayan giderek etkinleşen ve yaygınlaşan adına medya dediğimiz bu büyük güç devreye girmiş, doğu blokunun dağıldığını,  komünist sistemin yıkıldığını dünyanın en ücra bölgelerine varıncaya kadar duyurmuştu. Bu duyuruyu maalesef bazı milletlerin aydınları gibi, aynı manada algılayan aydınlarımız ve ülkemizdeki peykleri bizim komünistler 1990'ların sonunda ülkemizi ziyaret eden, glasnost ve perestroyka'nın mimarı eski SSCB'nin  Başkanı Sn  Michail Gorbachov, o zamanın güzide üniversitesi O.D.T.Ü'de verdiği konferans sonrası yumurta ve protesto yağmuru ile uğurlanırken, Türk basınına yaptığı açıklamada "bizde bir ivan vardı fakat sizde ne kadar çok ivan varmış" diyordu.
Aynı algılama türk sağın'da, dindar ve muhafazakar kesimde de sistemin dağılışı, çöküşü diye anlaşıldı.  Halihazırda Yeni kurulan türk cumhuriyetleri için, sonunda özgürlüklerine kavuştular, diye empoze ediliyorlar. Ben hiç de öyle düşünmüyorum.
    Düşünceme göre Komünizm değil yıkılmak çok daha güçlü ve daha süratli bir şekilde yapılandırılmak üzere sistemize edilmektedir.
    Gelecek yıllarda insanlık siyonizmin gerçek yüzünü çok daha net bir şekil de görecek bir matruşka gibi açıldıkça küçülen küçüldükçe merkezde siyonist yahudilerin olduğu ve kendilerini tanrının yerine koyup nasıl yüzyıllardır insan lığa zulüm ettiklerini daha iyi anlayacaktır.
    Diğerleri (Helen, Doğu roma, Batı Roma, Bütün Avrupa ve Osmanlı gibi impa ratorlukları)gibi  Çarlık rusyasınıda tarihin karanlıklarına gömen bu siyonist birlik tıpkı iseviliği imha ettikleri gibi yeni sistemlerle (kapitalizm komünizm faşizm v.s) Akıl kontrolü ile insanlıgı devşirmektedirler.
    Yeniden yapılanma sürecinde lokomotif olan Rusyanın tıpkı eski sovyet rejiminde olduğu gibi kısa zamanda hem yeni devletlerin arasındaki dengeleri kontrol etme hemde sistemin revizyonu açısından çok sağlam bir alt yapıya sahip olması için yapılan radikal rutuşlar dünyanın gözleri önünde sergileniyor. 
Halbuki demir perde zamanında yapılan bu etnik operasyonlar çok daha vahşice yapılıyordu ve dünya olan biteni görmüyordu şimdi ise olanları hiç görmüyor. Bağımsız devletler arasında eskiye dayanan bazı hukuki anlaşmazlıklar olarak gösteriliyor  işte buna glasnost (açıklık) deniyor. Başta Gürcistan kadife devriminin zaman içinde rusya merkezli politikalar uygulama nokta sına gelmesi, Ukraynada yine benzer devrimi seçim operasyonu ile Rusya federasyonu yanlısı politikalar izleme seviyesine gelmesi düşündürücüdür.
Ermenilerin karabağı işgal etmesi ve Ermenistan Azerbaycan arası dengelerin tamamen Rusyanın kontrolünde olduğunu göstermektedir.(şubat 2009'da azeri hava kuvvetleri komutanının öldürülmesi) Kazakistan ve Kırgızistan operasyonları çeçenistan, dağıstan litvanya, beyaz rusya gibi seçim operasyonları Avrupa Birliği siyasi dengeleri bakımından, çek cumhuriyeti NATO birlikteliği, avrupa rusya doğalgaz kesintileri ve revizyonu, Çin halk cumhuriyeti ve İran islam cumhuriyeti ile ikili anlaşmaları Japonya'ya viladi voskok operasyonu gibi dünya basınının duyuruları münferit olarak rusyanın sergilediği ilişkilerden bazılarıdır. Dikkatle incelendiğinde bağımsız devletlerin ayrıayrı dünya devletleri ile yaptıkları ikili antlaşmalar ve ortak çalışmaların tamamı, Rusya tarafından izlenmektedir. Kaldıki yapılan münferit ikili ilişkiler rusya başta olmak üzere eski birlik menfaatine hizmet etmektedir. Kısacası; bütün bu manevralar yeniden yapılanma tamamlandığında insanlığın karşılaşacağı dünya ister tekrar iki kutuplu (benim fikrim iki kutuplu olacağıdır)ister çok kutuplu ama her zamanki gibi siyonizmin emir ve komutasında olacağı aşikardır.            
molla ahmed

0 Yorum:

Yorum Gönder

Türkiye Şehirleri Türkiye Coğrafyası Dünya Şehirleri Dünya Coğrafyası Ülkeler



  • Blog Yazıları


    Email
    KISA KISA
    X



    Folower Button

    Takipçiler

    Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
    Copyright © 2020. merhancag . All Rights Reserved.

    Bilgi Mesajı

    Duvarı Aşamıyorsan Kapı Aç

    Kıssadan hisse Kısa Kısa'da sizi bekliyor...

    facebook sayfamızı takip edebilirsiniz!